Un român îndulcește tot Parisul

Paris – dragoste la prima vedere. E oraşul în care mi-am propus să mă mut atunci când voi renunţa la televiziune. Dar…mai e mult până atunci.
Până atunci vă povestesc despre un loc în care trebuie neapărat să ajungeţi.

Pe strada Saint Honore, una din cele mai moderne şi mai stilate străzi din capitala Franţei, la numărul 400, în fiecare dimineaţă, mirosul de cafea şi de croissant este pătrunzător. Un loc autentic franţuzesc, în care predomină coşurile cu tradiţionala baghetă şi în care puteţi mânca cel mai bun foie gras din lume. Printre sutele de prăjituri (pentru că da, se pregătesc undeva la 30 de feluri de prăjituri) şi preparate sofisticate, l-am întâlnit pe Cristian Văduva, un tânăr care a plecat din România în urmă cu 14 ani. L-am apreciat încă din prima clipă crezând iniţial că este un angajat al minunăţiei de loc, nicidecum „le patron”.

„Aux Delices de Manon” este locul pe care românul nostru a reuşit să îl facă să concureze cu restaurante celebre din Paris. Printre vedetele care i-au păşit pragul se numără Adriana Lima sau Celine Dion. De altfel, dulciurile pe care echipa de români din restaurant le pregătește în fiecare dimineaţă sunt preferatele marilor case de modă precum Dior, Chanel sau Hermes.

 

 

 

 

 


Dacă ajungeți la vreun brunch organizat de marile branduri, să ştiţi că e foarte posibil să degustaţi dulciuri pregătite de români.
Pentru că, deşi a aflat secretul succesului, Cristian nu a rămas străin de ţara sa natală. Le-a oferit un loc de muncă şi altor români pe care i-a considerat pricepuţi în arta preparatelor franţuzeşti.
Cea mai interesantă parte din discuţia cu românul nostru o găsiţi mai jos 🙂

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

1 comment

  1. Felicitări Andreea pentru ceea ce faci și-ți urez mult succes. Așteptăm mult mai mult material postat,știm că ești o fană a călătoriilor în locuri extraordinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.