#vacanţăde10 – Iordania, destinaţia exotică a anului 2018

AYLA, un fel de Saint-Tropez al arabilor

Despre Iordania sunt multe de spus. Este fascinantă. Însă, pentru că vara bate la uşă şi probabil mulţi dintre voi se gândesc la ce vacanţă să îţi rezerve, o să încep prin a vă povesti despre staţiunile din Iordania. Aqaba este staţiunea aflată la Marea Roşie, ideală pentru plajă şi relaxare. Vara, temperatura aici ajunge până la 35 de grade. În zonă, sunt numeroase resorturi de lux, printre care Movenpick sau Kempinski  , însă variante sunt pentru toate buzunarele. Lângă Aqaba, în staţiunea Ayla, luxul capătă deja un alt nivel. Zona este în plină dezvoltare şi urmează să fie construite acolo hoteluri de 5 stele, dar şi propietăţi ce deja sunt arvunite. Vă spun doar atât – sunt deja case în faţa cărora îţi poţi parca iahtul. În Ayla se vor construi încă 17 plaje private, există deja un teren imens de golf şi de asemenea zona este ideală pentru sporturi precum snorkeling sau scuba diving.

 

 

PETRA, o minune

Ca să ajungi la Petra ai de mers o oră şi jumătate cu maşina din Aqaba. Recomandarea este să vă planificaţi vizita la Petra cât mai dimineaţă şi neapărat să mergeţi cu un ghid. Nu degeaba este supranumită „a 7-a nouă minune a lumii”.

 

 

 

Noi am ajuns la Petra undeva pe la ora 7 dimineaţa. După ce am trecut de barierele de la intrare, am fost convinsă că am ajuns în altă lume. O lume în care totul e simplu. Măgăruşi, cămile, iordanieni care încearcă să îşi ducă traiul plimbând turiştii pe cămile sau în caleşti. Tot ce vezi aici este absolut spectaculos. Până şi razele soarelui te impresionează. Nu e de ajuns o zi pentru a vizita întregul oraş de piatră. Mergi cât te ţin picioarele, însă fiecare turist are un scop clar – să ajungă la Trezorerie, un adevărat templu a cărei construcţie a necesitat 40 de ani . Este locul despre care legendele spun că hoţii îşi ascundeau comorile. Acum, a devenit locul în care se fac cele mai artistice poze pentru Instagram.

 Legendele arabe mai spun şi faptul că oraşul Petra este locul în care Moise, în timpul călătoriei prin pustiu, a lovit cu toiagul stânca din care a ieşit apa pentru poporul însetat. 

 

 

WADI RUM, deşertul de Hollywood

După încă o oră şi jumătate de mers cu maşina, pășim în cel mai frumos deşert din lume – Wadi Rum. Este locul în care s-au filmat producţii precum „Star Wars” sau „Marţianul”. Începe aventura în inima naturii – jeep safari. Ideal este ca în deşert să ajungeţi după orele prânzului pentru a rămâne până la apusul care te lasă fără cuvinte.

 

 

 

Ce mi-a plăcut cel mai şi cel mai mult a fost însă cina în cortul beduinilor. Cât timp noi ne-am plimbat prin deşert, ei au pregătit mâncarea. Mai întâi ne-au servit humusul, salata de vinete şi alte câteva antreuri tradiţionale. Absolut delicioase ! A urmat carnea de pui şi de oaie, pe care au ţinut-o în pământ ore bune şi al cărui gust nu poate fi comparat. De la mesele beduinilor nu lipsesc absolut niciodată salatele , dar nici …distracția. După masă a urmat o seară relaxantă cu muzică arăbească, narghilea și ceai.

 

 

În caz că nu v-am convins încă să vă plănuiţi următoarea vacanţă, aveți mai jos și video realizat împreună cu prietenii mei, Andrei şi Aurelian, de la Digital Passion

REZUMAT DE CĂLĂTORIE

  • În Iordania, sezonul de vară începe în mai şi se termină în octombire
  • Da, se poate merge vara în Iordania. Ideală este luna iunie
  • Zborul este charter şi durează 2 ore şi 20 de minute
  • Must see: Petra şi Wadi Rum
  • Must try : cină tradiţională/prânz tradiţional în cortul beduinilor
  • Cele mai bune oferte le găsiţi pe site-ul www.prestige.ro

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

1 comment

 1. Andreea, esti cea mai tare! Ma bucur ca ai scris despre vacanta ta. Articolul tau m-a inspirat sa merg si eu in Iordania. Ma gandesc acuma la Iordania ca fiind o posibila destinatie in concediul meu de vara. Pe mine unul m-a influentat in mod pozitiv articolul tau. Multumesc! ❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.