#vacanţăde10 – GREEN VILLAGE, CEL MAI FRUMOS LOC DIN DELTA DUNĂRII

Pentru că tot e vară , m-am gândit să vă povestesc despre un adevărat colţ de rai în care aţi putea avea o vacanţă de vară reuşită, în România. Dacă pentru acest concediu aţi plănuit să mergeţi într-un loc departe de agitaţie, în care să vă deconectaţi de absolut toate grijile, să mâncaţi bine şi să vă şi bronzaţi, Green Village este destinaţia ideală. Am descoperit acest „sat verde” în urmă cu ceva timp şi pot să vă spun că m-am îndrăgostit iremediabil. Le face concurenţă fără doar şi poate marilor destinaţii exotice din lume.

Am mers cu maşina până la Murighiol, pentru că doar atât este permis. De aici încolo, drumul continuă cu barca. Trebuie să ştiţi că există o parcare specială în care puteţi lăsa maşina şi este şi rezonabilă la preţ – 15 lei pe zi. După ce ne-am asigurat că maşina este în siguranţă, am aşteptat să fim preluaţi de la Pontonul Star 2000. Bărcile de la resort preiau turiştii de acolo de 2 ori pe zi – la 13:30 și la 17:30, așa că trebuie să vă organizați astfel încât să ajungeți  la timp. Și chiar dacă ajungeți mai devreme să știți că nu vă veți plictisi. Puteți admira peisajul în timp ce savurați o cafea la barul de pe ponton. 

După o oră de mers cu barca, timp care a zburat practic pentru că am fost captivați de frumusețea canalelor, am ajuns în Rai ! Resortul este împărțit în 3 zone:

  • Egreta este cea în care se află vilele absolut superbe, decorate în stil thailandez, ce au camere duble și penthouse-uri. Tot în această zonă se află şi câteva mini-piscine, dar şi o sală de fitness.
  • Stârcul Alb este un cartier mic şi cochet de bungalouri şi se află chiar în mijlocul resortului. Din bungalouri aveţi privelişte către apă şi sunteţi şi mai aproape de natură.
  • Lebăda şi Pelicanul este zona în care se află restaurantele, spa-ul, sala de cinema, recepţia, piscina mare dar şi mai multe camere de cazare.

*La Green Village este amenajat şi un camping pentru cei care îşi doresc să vină în vacanţă cu cortul.

Zona Egreta

Zona Stârcul Alb
Zona Lebăda și Pelicanul

Dacă nu vă încântă un bronz la piscină, nu e de departe plaja. Pe lângă nisipul fin şi sunetul perfect al valurilor, peisajul de acolo te lasă fără răsuflare. Puteţi admira cum Dunărea se varsă în Marea Neagră. Domnul Laurenţiu Butuc, managerul general al resortului, mi-a mărturisit că pe plaja de la Sfantu Gheorghe au fost şi multe cupluri care au ales să se căsătorească.

Cât timp turiștii stau la plajă, în bucătărie chef Sorin pregătește masa. E poate cel mai implicat om pe care l-am cunoscut. În fiecare dimineață, merge la cherhana și așteaptă ca pescarii să se întoarcă din larg cu pește proaspăt. Dacă am avut poftă de ceva anume, chef Sorin s-a organizat şi ne-a pregătit fără să stea pe gânduri. Vă spun doar că a fost singurul om care a reuşit să mă convingă să mănânc icre. Neapărat trebuie să le încercaţi !

Şi dacă tot ajungeţi în Sfantu Gheorghe, vă recomand să încercaţi safari în Pădurea Letea. Desigur, cei de la resort vă pot duce în foarte multe alte excursii în care să descoperiţi toate minunăţiile Deltei Dunării. Dar când vă faceţi lista de locuri pe care trebuie neapărat să le vedeţi, ar fi bine ca Letea să fie printre primele. Se pleacă destul de dimineaţă de la resort cu barca, apoi drumul continuă cu maşinile de teren. Prin mijlocul naturii, printre stejari de sute de ani, cai sălbatici şi dune de nisip. Şi prânzul este unul special – acasă la gospodinele locului. De cum intraţi în curte veţi simţi mirosul de saramură proaspătă şi …gogoşi calde.

Cam atât despre paradisul exotic al României. A…era să uit ! Dedicaţi o seară întreagă apusului de la Green Village . Veţi vedea un adevărat spectacol pe cer . Numai bine !

REZUMAT DE CĂLĂTORIE

  • La Green Village, sezonul începe în Aprilie şi se termină în Decembrie. Au chiar oferte speciale pentru cei care vor să aibă o experienţă altfel de Crăciun în Deltă
  • Preţul pentru o noapte de cazare începe de la 50 de euro şi creşte în funcţie de perioada aleasă
  • Must see: Pădurea Letea
  • Must try: o tură cu caiacul și icre făcute de chef Sorin

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.