#vacanţăde10 – BODRUM, VACANŢA DE VARĂ IDEALĂ

PERLA RIVIEREI TURCEŞTI

BODRUM – o explozie de simţuri. O locaţie ideală pentru gurmanzi, iubitori de distracţie, pasionaţi de cultură sau de…shopping. Staţiunea asta chiar le are pe toate ! Bodrum este situat la malul mării Egee şi a fost numit de către poetul Homer ţinutul albastrului etern. Iniţial, s-a numit Halikarnas şi găzduia una din cele şapte minuni ale lumii antice – Mausoleul din Halikarnas. Ce a mai rămas din el se poate vizita astăzi în nordul staţiunii, într-un muzeu în aer liber. Numele de Halikarnas îl poartă acum cel mai cunoscut club din regiune, dar şi din lume, fiind construit în stilul amfiteatrelor romane. Este chiar unul dintre cele mai vechi cluburi din lume, deschis în anul 1979 şi devenit într-un timp foarte scurt punctul zero al distracţiei în Turcia. Vestea proastă este că în această perioadă clubul îşi mută locaţia şi este închis o vreme.

TOP 3 HOTELURI ÎN BODRUM

Noi am avut zbor cu escală, însă zborul direct din Bucureşti până în Bodrum durează cam 2 ore şi jumătate, iar de la aeroport până în zona hotelurilor mai aveţi de mers în jur de 30 de minute cu maşina. Hotelurile de aici sunt pentru toate gusturile. Atât pentru cei care iubesc luxul, în diferite forme, cât şi pentru cei care vor să se bucure de vacanţă fără să investească prea mult în cazare.

  1.  Nikki Beach Resort & Spa

Cu siguranţă aţi auzit de faimoasele petreceri care se organizează în lume la Nikki Beach, concept ce a luat naştere în anul 1998. În lume sunt 13 astfel de cluburi pe plajă, iar 4 dintre ele oferă şi cazare. Nikki Beach din Bodrum este pe primul loc fără doar şi poate. Este o combinaţie între simplu şi modern, care îţi oferă confortul absolut. Situat la 28 de kilometri de aeroport, este un hotel de tip boutique, decorat în stil mediteranean, iar fiecare cameră, apartament sau vilă oferă vedere la mare. Cei care iubesc marea, trebuie să facă doar câţiva paşi pentru a o avea la picioare.

Ziua, la piscina hotelului se organizează petrecerile tematice. De exemplu, în fiecare marţi are loc Ladies Tuesdays, petrecere la care doamnele plătesc în jur de 50 de euro şi au parte de cocktailuri nelimitate pe toată durata petrecerii. Pe data de 21 iulie are loc aici „White Party”, petrecere care marchează începutul sezonului şi la care sunt aşteptaţi peste 1000 de oameni. Este singura petrecere organizată seara.

 2. The Bodrum by Paramount Hotels&Resorts 

Opulenţa şi design-ul de lux sunt la ele acasă la acest hotel. Cazarea se face în vile private, cu piscine imense. Fiecare cameră este decorat diferit, vă puteţi bucura de un view superb chiar din …pat, iar în fiecare baie există cosmetice Bvlgari . De altfel şi plaja de aici este absolut spectaculoasă. Marea Egee are o frumuseţe aparte în această zonă. O să vă convingeţi din poze.

 3. Hapimag Sea Garden Resort

Hapimag Sea Garden Resort este pentru cei care vor să fie în legătură directă cu natura. Se află în mijlocul unei păduri impresionante, pe coasta de sud a peninsulei. Cei de aici nu pun atât de mult accent pe lux, ci pe experienţele turiştilor. De exemplu, puteţi testa foarte multe sporturi pe apă, iar mâncarea este excelentă. Chef-ul s-a asigurat că mâncarea este servită aşa cum trebuie şi a venit să stea de vorbă cu noi şi să ne explice ceea ce a ales să ne pregătească.

PERIPLU CULINAR PE MALUL MĂRII EGEE

În Bodrum, e un adevărat periplu culinar. Am învăţat să gătesc pide, un fel de pizza turcească, alături de Leyla Kadiroglu, CEO Prestige Tours. Este una din vedetele bucătăriei pe care o veţi întâlni peste tot. În centrul oraşului veţi găsi atât mâncare stradală delicioasă, cât şi sute de taverne cu mâncare tradiţională. Însă, preferata mea rămâne zona Gumuşluk. Atmosfera de acolo te rupe complet de realitate. Iar mâncarea este absolut divină. Multe preparate bazate pe legume şi peşte, gătite în zeci de feluri diferite. Iar apusul te lasă fără cuvinte.

MIMOZA, GUMUŞLUK
MIMOZA, GUMUŞLUK
VERANDA RESTAURANT, VOGUE HOTEL
MIMOZA, GUMUŞLUK
THE BODRUM BY PARAMOUNT, SEA GRILL

 

REZUMAT DE CĂLĂTORIE

  • În Bodrum, sezonul începe în Iunie şi se termină în Octombrie, însă lunile de vacanţă recomandate sunt Iulie, August și Septembrie
  • Zborul din Bucureşti către Bodrum durează 2 ore şi jumătate
  • Must see: cele 3 Marine din peninsulă
  • Must try: cină în Gumuşluk
  • Cele mai bune oferte le găsiţi pe site-ul www.prestige.ro

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.