Unde mâncăm bine în Bucureşti. Topul celor mai bune restaurante

Am luat o mică pauză de la postări , timp în care am pregătit un nou proiect care o să fie lansat în curând. Nu vă spun mai multe, ci doar că o să fie…apetisant. Jurnalist fiind, nu pot renunța la prima dragoste – scrisul – așa că, vă propun astăzi să facem o călătorie culinară prin București – topul celor mai bune restaurante, în opinia mea, desigur. E drept, e vremea concediilor, dar cum sunt foarte puțini cei care se bucură de 3 luni de vacanță, azi vă propun câteva locuri în care chiar vă puteți simți ca în vacanță. Cu mâncare bună, instagramabilă, vin de cramă și atmosferă care să compenseze faptul că nu sunteți la un restaurant cu stea Michelin din Europa.

TOPUL CELOR MAI BUNE RESTAURANTE

Bistor Ateneu – restaurantul anului 2019

Chef Alex Dumitru este vedeta anului 2019. La gala Gault&Millau de anul acesta, eveniment cunoscut ca şi seara de decernare a Oscarurilor în gastronomie, Alex a primit premiul pentru chef-ul anului, iar Bistro Ateneu a devenit astfel restaurantul anului 2019. Încă de când am păşit pentru prima dată în restaurant am simţit că grupul Le Manoir a constuit acolo ceva măreţ. De la ingredientele pe care Alex le alege atent în fiecare zi (vă puteţi întâlni des cu el în Piaţa Obor) , până la servirea impecabilă.

RECOMANDARE: Chips de mămăligă cu cremă de smântână şi gem de prune 

Kaiamo – #notjustarestaurant

Radu Ionescu este câștigător al premiului Marii Bucătari de Mâine. Un premiu pe care l-a meritat din plin şi pentru care a muncit mult. Ce a reuşit să creeze la Kaiamo este greu de descris în cuvinte. Trebuie să mergeţi şi să testaţi. Este o altfel de experienţă pe care nu o găsiţi altundeva în România. Radu propune reţete româneşti, pe care le ştim deja din copilărie, dar pe care el le aduce în actualitate şi le transformă în artă.

RECOMANDARE: Parizer pe ziar

Raionul Floreasca

#LARAION se mănâncă cele mai bune fructe de mare din Bucureşti. Conceptul nu este unul nou, însă, a fost mutat din Piaţa Dorobanţi în complexul Agora Floreasca .  Ingredientele şi bucătăria sunt la vedere, astfel că, în timp ce vă savuraţi băutura puteţi privi felul în care bucătarii gătesc. De asemenea, restaurantul include şi o pescărie premium de unde puteţi cumpăra pește și fructe de mare proaspete, de captură, alese din piețe specializate din zona Mediterană, Egee și Adriatică. Puteţi cumpăra produse pentru cina de acasă, gata pregătite de specialiştii locului.

RECOMANDARE: Creveţi în sos de unt şi orez prăjit + Amaretto Sour

Sushi Room

Şi dacă tot vorbim de restaurante în pieţe, trebuie neapărat să faceţi o vizită în Piaţa Dorobanţi, la Sushi Room. Este deschis de câteva luni, iar chef Wirat a venit special din Thailanda pentru a ne încânta papilele gustative cu reţete deosebite de sushi. Au şi o mică cramă, aşa că puteţi degusta şi o selecţie extraordinară de vinuri, printre care şi vinul Angelinei şi a lui Brad Pitt.

RECOMANDARE: California Rolls

Foto: Horia Stan

Divan

Cei care mă cunosc ştiu deja că sunt un mare fan al bucătăriei turceşti. La Divan, chiar se mănâncă autentic turceşte. Toate preparatele concurează fără doar şi poate cu cele de la restaurante celebre în Istanbul. Unde mai pui că şi atmosfera te duce cu gândul la o vacanţă pe malul Bosforului.

RECOMANDARE: Sarma Beyti Kebap + Kunefe

Foto: Instagram

Kunnai

Nu, nu este pe ultimul loc Kunnai. Este pe aceeaşi linie cu celelalte restaurante. Dacă vă doriţi o experienţă exotică trebuie neapărat să ajungeţi aici. În opinia mea, este restaurantul asiatic de referinţă al României. O veţi putea vedea pe thailandeza Anne Ampawan ca o furnică în bucătărie. Este proprietara locului, dar nu trece nicio zi fără ca ea să nu intre în bucătărie. Găteşte, degustă şi chiar serveşte. Veţi crede chiar că Thailanda s-a mutat pe Strada Copilului din Bucureşti.

RECOMANDARE: Stir fried chicken with cashew nuts + mango ice cream

 

Foto: Facebook

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.