S-A DESCHIS UN NOU RESTAURANT PE BELLER – CORTO MALTESE #culinaryjourney

Călătoria culinară începe într-o seară de toamnă, la început de septembrie, în Bucureşti. Pe strada Radu Beller, la numărul 35, s-a deschis restaurantul Corto Maltese, o explozie de gust şi culoare. De cum îl vezi, locul îţi dă o stare de bine. Te teleportezi practic pe malul Mediteranei, chiar în mijlocul oraşului.

Cristian Preotu este cel vinovat de minunăţia asta de loc. Are idei multe şi bune. De exemplu, chiar dacă este un restaurant sofisticat, a introdus în meniu prea-iubita pizza. Însă, nu orice fel de pizza. Cele 9 tipuri sunt concepute de către Ludovic Bicchierai, un francez, câştigător al Campionatului Mondial de Pizza din 2016. Am aflat şi câteva secrete importante de la el .

Sortimentele propuse de mine se încadrează în categoria de pizza etică – așa cum este ea denumită acum , deoarece sunt făcute în bucătăria restaurantului, din produse 100% naturale, ale căror origine este atent verificată și controlată. Astfel, de la amestecul celor 3 tipuri de făină, care este creat special pentru oaspeții Corto Maltese, până la sosuri, totul este pregătit în casă, de către echipa restaurantului. Pentru toppinguri, am ales să lucrăm cu produse nobile, pentru ca rezultatul să fie unul cu adevărat gourmet: somon bio de Scoția, trufe, foie gras de rață, stracciatella.

Ca un pont, mie cel mai mult mi-a plăcut pizza cu trufe şi mozzarella Fior di Latte.

Am descoperit cea mai bună pizza din oraş, aşa că trecem mai departe. Chef Gabriel Dina mi-a prezentat şi restul meniului. Ne cunoaştem de ceva timp, ştiam că e talentat, dar de data aceasta s-a întrecut pe sine. A pregătit o selecţie de feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește. Toate gătite foarte simplu, numai cu ingrediente naturale.

Şi cum „dacă lipseşte vinul, lipseşte tot”, aşa cum spune un proverb latin, o masă reuşită nu este completă fără un vin bun. Astfel că, la Corto Maltese puteţi alege dintr-o selecţie de peste 100 de vinuri, testate de cunoscători.

Poftă bună !

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.