FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU ZUHAIR MURAD. INTERVIU CU DESIGNERUL MOMENTULUI

-Vine şi Zuhair Murad la Atena.

-Cum? Şi acum zici ? E preferatul meu ! Chiar zilele trecute rămăsesem blocată pe poza cu Alessandra Ambrosio în minunăţia aia de rochie roşie făcută de omul ăsta talentat. Offf, dacă ştiam mai din timp mă organizam să fac interviu cu el, acum e prea târziu, nu o să răspundă niciun departament la mailuri :))

Şi cum stăteam eu cu prietena mea, Monica, pe scările de la Zappeion, într-o mică pauză între prezentarea lui Cătălin şi cea a Clarei, zărim în faţa noastră o figură cunoscută.

-El e ! A venit să facă repetiţiile pentru show.

-Nu cred, are de abia mâine prezentare, ce să caute de azi şi aşa fără niciun ajutor după el…

Discret, îmbrăcat simplu, dar cu stil, designerul venise să facă ultimele verificări. De unul singur, ca un adevărat profesionist. A admirat locaţia, a dat câteva indicaţii, apoi a ales modelele pentru prezentarea ce avea să aibă loc a doua zi. Cu o simplitate ce rar întâlneşti (asta deşi la ora actuală Zuhair Murad vinde rochii de sute de mii de euro şi îmbracă vedetele din toată lumea) a rezolvat totul în mai puţin de o oră, fără să creeze agitaţie în jurul lui.

Nu m-a făcut decât să îmi doresc şi mai mult să îl cunosc şi să aflu povestea din spatele acestui om de succes. Până seara, am obţinut acordul pentru interviu.

În următoarea zi, ne-am întâlnit înainte de prezentarea lui. Cât timp manechinele se îmbrăcau cu piesele din colecţia de primăvară/vară 2019, pe care designerul a pregătit-o pentru Săptămâna Modei de la Atena, am stat de vorbă în backstage. Mă aşteptam ca în jur să fie agitaţie, oameni grăbiţi, ca într-un furnicar. Surpriza a fost însă că totul era perfect organizat, fiecare model ştia ce clar ce trebuie să îmbrace, totul era foarte atent pus la punct.

-Nu ai idee cât de încântată sunt că ne întâlnim, îi spun zâmbind cu gura până la urechi. 🙂

-Draga mea, plăcerea e de partea mea. Eşti foarte frumoasă. Şi foarte tânără (râde)

Aș vrea să știu când a început călătoria ta în lumea modei

Când eram copil, obişnuiam să desenez şi să petrec ore în şir desenând rochii, în timp ce prietenii mei îşi cumpărau maşinuţe şi alte jucării, eu îmi cumpăram creioane.  La vârsta de 10-12 ani deja ştiam că vreau să fiu designer. După ce am terminat liceul în Liban, m-am mutat la Paris să studiez moda, iar ulterior am revenit în Beirut, acolo unde mi-am deschis un mic atelier la care veneau prieteni sau oameni din zonă. Primul meu client a fost prietena surorii mele, căreia i-am făcut o rochie pentru logodnă

De la un mic atelier la un imperiu în lumea modei?

E vorba de multă muncă în spate. După 4 ani de când începusem să fac rochii, am avut prima prezentare de modă la Haute Couture Week în Paris.

Cum este femeia care poartă Zuhair Murad ?

Femeia mea este mereu feminină, foarte încrezătoare, ştie foarte bine ce vrea şi are o personalitate puternică. Câteodată poate să fie romantică, câteodată puternică. Tocmai de aceea eu fac creaţii de tip couture. Pentru că femeile care poartă creaţiile mele sunt diferite, sunt unice. Au personalităţi diferite, stiluri diferite şi foarte important este că sunt sigure pe ele.

Ai îmbrăcat de-a lungul timpului celebrităţi din toate domeniile, dar cel mai des te-am admirat pe covorul roşu de la Oscar. Care e momentul din cariera ta de care eşti cel mai mândru ?

Nu pot spune că este un singur moment, de fiecare dată mă simt bine să văd rochiile mele sunt purtate de femei atât de importante. Şi mă ambiţionează să muncesc şi mai mult, să fac haine de şi mai bună calitate. Recent, am creat o rochie pentru Alessandra Ambrosio. Alt moment surprinzător pentru noi, întreaga echipă din spatele brandului Zuhair Murad a fost în 2010, când J Lo a purtat la Met Gala o rochie pentru care am lucrat peste 1000 de ore, totul a fost aplicat manua. Iar rochia a fost extrem de apreciată, a fost un real succes.

Alessandra Ambrosio, Omega Event Shanghai

Beyonce, Met Gala 2010

Ce te inspiră cel mai mult ?

Depinde, câteodată istoria, câteodată femeia, câteodată arta, câteodată muzica, tot ceea ce văd poate să fie inspiraţie pentru mine, dar în general femeia este cea mai importantă pentru mine. Îmi place să includ în colecţii elemente din vremuri trecute, dar readuse cumva în actualitate, astfel încât femeia care poartă rochia mea să se simtă luxuriantă şi să radieze.

Îţi mărturisesc faptul că visez să îmi faci şi mie rochia de mireasă.

Desigur, ai numărul meu de acum (râde). Iubesc să creez rochii de mireasă. Pentru 2019 chiar am pregătit nişte modele absolut spectaculoase şi sunt foarte încântat de această colecţie. Este inspirată din stilul Art Deco, mai ales de clădirea Chrysler din New York. Am folosit multe elemente geometrice, multă broderie, pene, cristale,dar şi elemente florale.  Am vrut să readuc în atenţia iubitoarelor de modă stilul vechi al Hollywood-ului.

FOTO: VOGUE

Abia aştep să văd colecţia din seara aceasta ! Am tras puţin cu ochiul şi am văzut că nu ai pregătit doar rochii…

Aşa este, e colecţia de primăvară/vară, inspirată din insulele din America, precum Hawaii, Haiti. Sunt piese foarte sezuale, dar şi câteva piese extrem de puternice, pentru femeile cu atitudine. Este un mix între senzual şi femeia puternică. Am mers şi pe câteva ţinute negre, pentru că negrul le face întotdeauna pe femei să se simtă bine. Am creat şi câteva costume, o altă piesă care pune în valoare atitudinea celei care o poartă. Cu siguranţă o să îţi placă !

FOTO: @HORIA STAN

Visul din copilărie s-a îndeplinit. Ai vrut să fii designer şi ai ajuns unul din cei mai apreciaţi din lume. Acum, ai un vis la care lucrezi?

Sunt o persoană visătoare şi întotdeauna visez la multe lucruri , cred că viaţa fără vise este plictisitoare. Visul meu este întotdeauna despre munca mea, pentru că ceea ce fac este viaţa mea, aşa că întotdeauna visez să dezvolt şi mai mult colecţiile mele. Şi cred că cerul este limita când vine vorba de modă, nu intenţionez să mă opresc prea curând. Vreau să călătoresc cât mai mult şi să ajung în cât mai multe destinaţii neatinse de lumea modernă, să descopăr cât mai multe culturi.

 

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.