Aer românesc la Săptămâna Modei de la Paris

Mai e foarte puţin până la Săptămâna Modei de la Paris, ediţia de toamnă, aşa că m-am gândit să vă povestesc experienţa noastră de sezonul trecut. Cu o aşa echipă nu avea cum să fie decât una fabuloasă. Românii au demonstrat că pot concura fără doar și poate cu marile branduri ale lumii.

Locaţia prezentării a fost Ambasada României din Paris, aflată la Palatul Behague. Construit în secolul  al XIX-lea de Contesa Martine de Behague, palatul este considerat unul dintre cele mai frumoase palate din Paris. Un loc perfect în care istoria şi arta s-au îmbinat uniform cu fiecare creaţie a talentaţilor designeri români.

Ce se întâmplă la Paris pe toată durata evenimentului este uimitor. Mai ales că, acest concept de „fashion week” a luat naştere chiar în Paris, pe la începutul secolului XX atunci când anumite femei erau plătite pentru a defila pe stradă în ținute couture.

În fiecare colț al orașului se organizează prezentări ale celor mai mari branduri internaționale, locația multora dintre ele fiind secretă până în ziua evenimentului.

Clara Rotescu și Cătălin Botezatu sunt deja vechi prieteni ai Săptămânii Modei de la Paris. Și nu vă gândiți că le e ușor. Totul este pregătit atent chiar de ei, de la creearea ținutelor, evident, până la realizarea decorului din locație. E chiar o mândrie să vezi oameni care sunt atât de pasionați de meseria lor. Au grijă ca totul să fie verificat cu mânuța lor până la ultimul detaliu.

Pregătirile pentru show au început de la prima oră a dimineții. Machiajul și coafura au fost realizate de Mirela Vescan și Laurent Tourret, alți doi oameni pe care îi știam dar care m-au făcut să mă îndrăgostesc de ei și mai mult. Pasiunea pentru munca lor e nemărginită. La fel și profesionalismul.

Despre Monica și Horia v-aș povesti la nesfârșit. Dar o să mă rezum la câteva cuvinte cheie. Ea – cea mai bună organizatoare. El – cel mai eficient fotograf. Toți 3 – echipa perfectă.

Nu mai e un secret că Botezatu aduce în faţa pasionaţilor de modă creaţii excentrice. Colecţia pregătită pentru show-ul de la Paris a fost formată din adevărate capodopere de artă. Un show haute couture care ne-a teleportat în perioada Regelui Soare.

Clara Rotescu a completat seara cu ale sale rochii preţioase, fiecare cu povestea ei. Colecţiile „Miau by Clara Rotescu” pun în valoare feminitatea şi simplitatea. Aşa se face că astăzi fac înconjurul lumii, find în preferinţele femeilor din peste 15 ţări. Pot spune despre Clara că e o artistă desăvârşită, nu doar un designer talentat. Puţini ştiu că înainte să creeze colecţii recunoscute în toată lumea, Clara a fost profesoară de limba română. Mai târziu, s-a îndreptat către jurnalism şi chiar a oferit informaţii de pe frontul din Kosovo. Şi dacă nu era de ajuns, drumul a dus-o şi mai departe – către poezie.

Cristina Iacomi a fost şi ea prezentă pe podium cu o colecţie inspirată din lumea cabaretului.

Pe toată durata evenimentului, creaţiile designerilor români au putut fi admirate la hotelul Ritz din Paris. În luna septembrie, urmează o nouă experienţă la Paris, pe care o voi împărtăşi cu voi, aici, pe blog.

 

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.