Aer românesc la Paris Fashion Week – ediția de toamnă

Paris Fashion Week – spectacol, emoție și artă. Au fost prezentate colecțiile pentru primăvara/vara anului 2019, iar designerii s-au întrecut în locații spectaculoase și colecții surprinzătoare. Talentul românesc a cucerit și de această dată capitala Franței, iar Palatul Behague s-a transformat într-un templu al modei în seara prezentării. Designerul Kenzo și-a dorit cu ardoare să își prezinte colecția pentru sezonul cald în această minunată clădire din Paris, însă românii i-au luat-o înainte și au organizat o seară așa cum știu ei.

Colecția lui Cătălin Botezatu a fost una uimitoare. Și nu spun asta pentru că suntem prieteni, ci chiar m-a lăsat fără cuvinte. Excentrică, așa cum îl caracterizează, dar extrem de elegantă și de feminină. „Black and Silver” este o colecție pentru femeile puternice, cu atitudine și care știu că ceea ce le stă bine este întotdeauna în tendințe.

CĂTĂLIN BOTEZATU:

„Este un show de modă la care am muncit enorm, cred că atunci cand ai 
oportunitatea de a arăta unui public select, într-o locaţie atât de 
frumoasă, creaţiile tale, atunci când vorbeşti nu doar despre munca ta, 
ci şi despre Romania prin ceea ce faci, trebuie sa te ridici la maximum 
de potenţial. Ambasada Romaniei la Paris a refuzat show-ul celor de la 
Kenzo, care solicitaseră locaţia în aceeaşi perioada la Paris Fashion 
Week ca şi noi, ca să se mândrească cu designerii romani. ”                                

Creaţiile românilor sunt din ce în ce mai apreciate de străini. Pe străzile din Paris, oamenii se opresc să fotografieze rochiile Clarei Rotescu. Ea a fost cea care a avut inţiativa de a expune talentul românesc în cadrul celui mai luxuriant hotel din oraşul luminilor – hotelul Ritz. Este punctul de întâlnire al celor mai importante staruri internaţionale. Iarna trecută rochiile au fost admirate de către Anna Wintour, iar în acest sezon în showroom Beautiful am dat nas în nas cu Madonna. De când hotelul a fost redeschis, Clara ajunge acolo în fiecare an cu un singur scop – să demonstreze că românii au un talent special. Brand-ul „Miau by Clara Rotescu” se află deja în garderoba femeilor din peste 15 ţări. Cele care îl iubesc cel mai mult sunt femeile din Orientul Mijlociu, însă Clara vinde şi în magazine celebre din Franţa, Italia sau Spania.


La Paris Fashion Week nu ajung doar veteranii modei, ci şi tinerii cu inspiraţie – de exemplu, Alexandru Raicu. Alex e foarte tânăr, dar foarte ambițios. Face haine pentru noua generație, foarte cool, pe care le ții minte multă vreme -jachete supradimensionate, sacouri, fuste cu aplicații și rochii statement.

Nici bine nu ne-am întors de la Paris că urmează un alt maraton al modei. Între 1 şi 4 noiembrie, ne veţi găsi la Atena Fashion Week.

 

Photo Credit: @Horia Stan & @Iulian Mihai

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.