AER ROMÂNESC LA ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK

Athens Xclusive Designers Week a stat sub semnătura talentului românesc. Colecţiile designerilor români au făcut deliciul celor 4 seri dedicate modei. Apoi, Ambasada României la Atena a găzduit o seară românească, unde,  alături de domnul ambasador Lucian Fătu, diplomați, bloggeri și persoane importante au descoperit creațiile românilor.

Săptămâna Modei a avut loc în inima Atenei, la Zappeion, o clădire amplasată în Grădinile Naţionale, una din cele mai frumoase construcţii din oraşul zeilor şi pe care trebuie neapărat să o vizitaţi dacă ajungeţi la Atena.

Cătălin Botezatu a adus în faţa grecilor un show couture, cu ţinute spectaculoase, care le va rămâne mult timp de acum încolo în minte tuturor celor care l-au admirat. Modelele au defilat în rochii preţioase, accesorizate cu bijuterii supradimensionale, dar şi coafuri excentrice, care i-au condus pe spectatori înapoi în perioada Regelui Soare.  Ţinutele bărbăteşti aduse în scenă de tânărul Goga Joan, au completat perfect grandoarea supremă cu care Cătălin ne-a obişnuit în cei peste 20 de ani de activitate.

Când spui Clara Rotescu, spui inspirație și eleganță. Le-a arătat celor prezenţi la Atena ce înseamnă feminitatea, printr-o colecţie de rochii luxuriante, dar în acelaşi timp bazate pe simplitate. Pentru a pune în valoare creațiile sale, Clara a ales ca și accesorii flori de toamnă, pe care modelele le-au purtat în păr și care au transformat catwalk-ul într-o grădină grandioasă. De această dată, am putut admira în colecția ei mult negru, nonculoare care se va purta în continuare foarte mult în anul următor.

„E onorant pentru noi să fim invitați la un eveniment susținut de Vogue, care s-a  desfășurat într-o locație amețitor de frumoasă. Eu am militat tot timpul ca designerii români să iasă și să exporte,avem multe de arătat, suntem profesioniști și competitivi. Eu știu că suntem atât de buni că putem concura cu orice mare brand, trebuie doar determinare și perseverență.”

Bijuteriile au fost create de Ovidiu și Mimi Nemeș, doi oameni extrem de îndrăgostiți de munca lor, sub emblema brandului Balisarda, nou pe piața din România. Bijuteriile combină perfect luxul metalelor prețioase, precum aurul sau argintul, cu nuanțele superbe și efectele energetice pe care pietrele semiprețioase le au, devenind astfel accesorii care pun în valoare personalitatea și stilul celui care le poartă.

Colecția Lunei Morgaciova a fost o explozie de culoare. Pe podium, modelele au defilat desculțe, în ținute nonconformiste, cu imprimeuri inedite și foarte colorate.

Andreea Dogaru a mizat pe rochii elegante şi mult negru, în timp ce Cristina Chiriac , prin brandul Flori de Ie, a adus pe scenă ţinute inspirate din folclorul românesc.

Maratonul modei la Atena s-a încheiat cu un recital impresionant al Iannei Novac, pe care toţi cei prezenţi l-au ascultat cu lacrimi în ochi. În fiecare an, Federaţia Română de Design şi Accesorii împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat aduce designerii români pe marile podiumuri ale lumii.

FOTO CREDIT : @Horia Stan & @Iulian Mihai

 

 

You will receive next post by e-mail

Share:

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.